The Sound of Music

The Sound of Music är en älskad och ständigt aktuell musikal om att vara på flykt och om modet att stå upp för det rätta.

Historien utspelar sej i en tid då den nazistiska ideologin växer sej stark i Europa. Maria drivs av sin passion för musik. Hon ger klosterlivet en chans, men jakten på självständighet får henne snart att ge sej ut i världen. Maria möter en krackelerad familj där mamman dött i scharlakansfeber och mannen (Georg) försöker ta hand om de sju traumatiserade barnen på ett sätt han tror man ska göra. Maria för in konsten (musiken) i familjen och det får många och omfattande konsekvenser. Barnen von Trapp har förlorat sin mamma och deras pappa sörjer sin stora kärlek, men snart blir Maria ljuset i deras mörker. Samtidigt som kärleken spirar hos von Trapp växer sig nazismen allt starkare omkring dem.

Musikalen bygger på en dokumentär berättelse om Maria von Trapp och blev musikal på Broadway 1959 av Rodgers-Hammerstein. Filmen från 1965 blev musikalhistoriens största succé med Julie Andrews i huvudrollen.