Dockspelare

Dockteater har nära på oändliga möjligheter till uttryck. Bara människans fantasi, och i viss mån rörlighet, sätter gränser.

Genom åren har jag spelat marionetter, stavdockor, skuggspelsdockor, kurumaningyo ( japansk stil: ledad docka spelas fram på hjulförsedd träpall), handdockor, och många olika varianter av ledade dockor i storlekar från 3 cm till över 8 meter höga. En liten figur som ryms i en hand kan växa till en docka av enorma dimensioner. Någon kan födas och därpå dö för att sedan födas igen – inom loppet av en minut. En nyfödd bebis kan förvandlas till en drake som förvandlas till en fjäril som förvandlas till…Nästan allt är möjligt!

Dockteater ger rörelsen, kroppsspråket, rytmen och bilden en lika framträdande position som det talande ordet. Dockor erbjuder fantastiska möjligheter till gränslösa visuella,poetiska, drastiska och sensibla uttryck om de hamnar i en kapabel dockspelares händer. Då kan handlingen, känslorna och budskapet öppna möjligheter för tolkning – oavsett modersmål.

Inom dockspel erbjuder jag även kurser & workshops av olika format och på olika nivå, allt efter behov och önskemål.